hypnotherapie-breda-praktijk
Cindy-verhoeven-hypnotherapie-breda-400x400

Persoonlijkheidsprofiel

Mijn naam is Cindy Verhoeven (1979), een echte Noord-Brabantse die sinds 2006 woonachtig is in Breda. Na mijn studie, afgerond in 2004 aan het Atma instituut te Amersfoort, ben ik als Hypnotherapeut gaan werken bij een verzuimbegeidingsbureau. Naast mijn activiteiten als Hypnotherapeut ben ik werkzaam geweest als re-integratiebegeleider en trainer. Momenteel ben ik parttime werkzaam in de verslavingszorg en voer sinds juli 2007 een praktijk in Breda.

Zelf ben ik in aanraking gekomen met Hypnotherapie als cliënt, gesprekken brachten mij niet het gewenste resultaat. Hypnotherapie werkt dieper door, veranderingen vinden meer plaats op gevoelsniveau. Ik heb deze therapie dan ook als zeer prettig ervaren hetgeen mijn keuze tot het volgen van de studie tot hypotherapeut heeft bewerkstelligd.

Wat mij bijzonder aansprak binnen hypnotherapie is dat men ervan uitgaat dat iedereen in staat is om; doelen te bereiken, oplossingen te vinden, te verwerken, te ontwikkelen en zich gelukkig te voelen. Men gaat uit van mogelijkheden en niet van problemen hetgeen de therapie ‘luchtiger’ maakt dan veel andere therapievormen.

Onze praktijk is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

SCAG
nbvh
rbcz-logo-transp

Geregistreerd bij geschillencommissie SCAG – lid nr. 11864

 | NBVH registratienummer 04014
CZ-AGB Zorgverleners nummer 029824 | CZ-AGB Praktijkcode 008795 | Geregistreerd bij tuchtrecht register RBCZ – lid nr. 403334B

Werkwijze

Een sessie duurt gemiddeld 75 min. Als u na een kennismaking- oftewel intakegesprek besluit verder te gaan wordt een behandelovereenkomst opgesteld en getekend. Tijdens dit gesprek wordt ook een indicatie gegeven hoeveel sessies u, naar verwachting, nodig zult hebben.
Daar hypnotherapie voor veel klachten te gebruiken is, is de exacte therapieduur vooraf moeilijk aan te geven. Een klacht, zonder ‘zware’ achtergronden, kan in één sessie verholpen zijn. Een therapietraject kan ook uitlopen tot vele maanden. Wel is vaak al na 2 tot 3 sessies een aanzienlijke procesmatige verbetering bemerkbaar.

De gemiddelde therapieduur is 4 tot 8 sessies, exclusief het intakegesprek.

Tarieven

Particulieren

€ 89,- per sessie
(75 min)

 

Bedrijven

€ 117,- per sessie (75 min)
Outplacement offerte: op aanvraag

 

Vergoedingen

Vanaf 2017 wordt Hypnotherapie Verhoeven niet meer vergoed door uw zorgverzekering. Wij zijn van mening dat door overregulering vanuit de zorgverzekering de kwaliteit van onze behandelingen niet langer gewaarborgd kon blijven. 

Wij blijven echter wel aangesloten bij de NBVH (officiële beroepsvereniging voor hypnotherapeuten) en nemen vanuit deze vereniging deel aan intervisie en bijscholingsactiviteiten. Hiernaast is de praktijk ook lid van de SCAG (geschillencommissie complementaire gezondheidszorg) en het RBCZ (tuchtrecht register)

  • De gemaakte kosten voor hypnotherapie kunnen, als u niet voor vergoeding in aanmerking komt, als bijzondere ziektekosten op de belastingaangifte af worden getrokken.
  • Informeer in dit geval ook eens bij de Arbo-dienst of bedrijfsarts van het bedrijf waar u werkzaam bent. Een aantal bedrijven vergoeden (een deel van) de kosten. Dit betreft dan vooral werkgerelateerde klachten.